La Suceava se desfășoară Festivalul International „Ciprian Porumbescu”, ediţia 2024

Până pe 16 mai are loc, în județul Suceava, ediția 2024 a Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”, dedicată celebrului compozitor și operei sale. Pe parcursul acestui eveniment, se desfășoară mai multe activități menite să omagieze moștenirea marelui artist. Pe 16 mai, concertul de gală va susținut de Orchestra Simfonică Suceava, sub bagheta dirijorului Alexandru Ianoș din Elveția. Toate concertele sunt accesibile publicului larg, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile.

Deschiderea festivalului a avut loc pe 13 mai la Colegiul de Artă Ciprian Porumbescu, în sala Auditorium Ioan Carp-Fluerici. Apoi, la Cazinoul Băilor din Vatra Dornei, a avut loc un concert special susținut de cvartetul Ad Libitum.

Marți, pe 14 mai, începând cu ora 18 în sala de festivități a gării Burdujeni, din municipiul Suceava, quartetul Ciprian Porumbescu a încântat publicul cu un concert de excepție. Pe scenă a fost și Ansamblul Artistic Profesionist Ciprian Porumbescu. Pentru miercuri, 15 mai, la Biserica Romano-Catolică din municipiul Suceava, de la ora 20, a fost programat un concert susținut de quartetul Transilvan,
pentru ca joi, 16 mai, începând cu ora 17 la Casa de Cultura Sindicatelor Suceava, să poată fi văzut un concert de gală susținut de rocheza simfonică Suceava, sub bagheta dirijorului Alexandru Ianoș din Elveția. La vioară, solistul instrumentist Tudor Bolnavu. În programul de joi, a fost cuprins și un recital susținut de quartetul Pro Musica Academica. Este vorba de câștigătorul ediției de anul trecut, a festivalului.

Toate evenimentele sunt accesibile publicului larg, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile, conform informațiilor furnizate de către organizatori, Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close