Proteste de Noaptea Muzeelor. Nici Muzeele din Suceava nu participă

Muzeul Național al Bucovinei nu va organiza evenimentul ”Noaptea Europeană a Muzeelor” în acest an. ”Ne alăturăm colegilor din comunitatea muzeală în lupta pentru echilibrarea marilor inechități și discriminări în ceea ce privește salarizarea sectorului cultural!”, au transmis reprezentanții instituției sucevene. Aceștia cer înțelegere pentru acest protest și invită publicul să se bucure de acces gratuit în muzeele din județ în alte 10 zile dedicate unor evenimente și sărbători importante care vor urma până la sfârșitul anului.

Este vorba despre: Ziua Copilului – 1 iunie, Ziua Universală a IEI – 24 iunie, Ziua Simion Florea Marian – 1 septembrie, Ziua Vârstnicilor – 1 octombrie, Ziua Holocaustului – 9 octombrie, Ziua Ciprian Porumbescu – 14 octombrie, Ziua Eusebiu Camilar – 7 octombrie, Ziua Internațională a Bărbatului – 19 noiembrie, Ziua Nicolae Labiș – 2 decembrie și Noaptea cea mai lungă – 22 decembrie (între orele 18 – 24).
Mai multe muzee din România au anunțat că nu participă la ediția jubiliară a Nopții Muzeelor, ca formă de protest față de disproporțiile salariale majore incorecte și nejustificate apărute între muzeografi, cercetători, restauratori și alte posturi din Ministerul Educației.
La ediţia din acest weekend se marchează 20 de ani de existenţă pentru Noaptea Muzeelor, motiv de sărbătoare în condiţii normale, care însă va aduce cu sine probabil cel mai mare protest al muzeelor din ’89 încoace. Muzeul Național al Bucovinei este printre cele care se solidarizează cu revendicările legitime ale sectorului muzeal cu privire la creşterea salariilor angajaţilor din domeniu şi nu va participa la Noaptea Muzeelor din acest an.

Angajaţii din muzee cer creşterea cu 20% a salariilor din sectorul muzeal pentru orice poziţie profesională, dar şi echilibrarea unor inechităţi şi discriminări care există în interiorul sectorului cultural.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close