Două studente ale USV, premiate la Concursul naţional de traducere literarǎ şi de specialitate

Două studente ale Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, au fost premiate la Concursul Național de traduceri organizat de Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. La acest concurs cu participat alte 12 instituții de învățământ superior.

Talentul și pasiunea pentru traducerea în limba franceză ale studenților de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării
au fost recent reconfirmate la Concursul Național de traduceri organizat la Universitatea 1 decembrie 1918 din Alba Iulia, la care au participat 12 universități.

Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava a fost reprezentată de: Andrada Ghiuș, studentă la specializarea Limba și literatura franceză – Limba și literatura italiană, anul al III-a coordonată de conferențiar universitar dr. Raluca Nicoleta Balațchi, care a obținut premiul 3 pentru traducerea de texte de specialitate în domeniul economiei și al studiilor media. Și Florentina Irimescu, studentă la specializarea Limba și literatura franceză – Limba și literatura engleză, anul al II-a coordonată de conferențiar universitar dr. Olga Gancevici,
care a obținut mențiune pentru traducerea a două texte literare în proză. Alături de colegii și profesorii lor, studentele vor fructifica această interesantă experiență de comunicare interculturală prin traducere,
atât la studiile de licență, cât și la cele de masterat.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close