Radiouri care au spus poveștile altor vremuri, la Observatorul Astronomic din Suceava

Aproximativ 80 de radiouri și patefoane din colecția privată de peste 700 a unui restaurator din Siret pot fi admirate la Observatorul Astronomic din Suceava. Exponatele provin din țări și continente diferite și sunt complet funcționale. Expoziția rămâne pentru vizitare până pe 15 iunie 2024.

În spatele fiecărui exponat se află o muncă de săptămâni sau luni de zile, timp în care sunt căutate piesele lipsă, pentru că nu doar estetic aceste aparate sunt recondiționate, ci și din punct de vedere al funcționalității.

Cu o valoare inestimabilă pentru colecționar, aparatele de radio au mai mult decât valoare simbolică sau financiară, unele dintre ele au chiar valoare istorică.

Expoziția Vox Antiqua, Artă și inginerie în radio-urile de altădată poate fi vizitată până pe 15 iunie la Observatorul Astronomic din Suceava.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close