Litoralul românesc: cele mai vizitate stațiuni turistice

Deși mulți români aleg să-și petreacă vacanțele în străinătate, numeroși conaționali preferă în continuare concediile pe litoralul românesc. Iată topul stațiunilor îndrăgite de români.

Românii au anumite preferințe pentru stațiunile de pe litoralul românesc. Astfel, în 2024, topul vânzărilor a fost condus de Mamaia, urmată de Eforie Nord, Olimp, Venus, Saturn, Kapa Aurora, Jupiter, Neptun, Mangalia, Costinești, Techerghiol și Vama Veche.

Stațiunile cu cele mai mari creșteri în popularitate sunt Eforie Nord, Olimp, Costinești și Eforie Sud. Consilierul în turism, Andrei Munteanu, a afirmat că Mamaia va rămâne pe primul loc și în 2024, lucru evident din rezervările deja existente. El a explicat că Mamaia este o stațiune care combină perfect relaxarea și distracția și că restaurantele din zonă, aspect important pentru români, sunt deosebit de bune, deși prețurile sunt puțin mai mari decât în alte stațiuni. Mamaia va continua să fie în topul preferințelor. Munteanu a adăugat că românii au început să caute și stațiuni mai liniștite, precum Olimp, Venus sau Saturn. De asemenea, tinerii vor frecventa în continuare Costineștiul și Vama Veche pentru distracția specifică acestor locații.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close