Trei premii pentru județul Suceava la Destinația Anului 2024

Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, Țara Dornelor și Ciocănești , toate din județul Suceava, au fost recunoscute pentru frumusețea și autenticitatea lor în cadrul competiției Destinația Anului 2024. În fruntea clasamentului, municipiul Sibiu a fost onorat cu Marele Premiu Destinația Anului 2024. Câștigătorii competiției Destinația Anului 2024 au fost anunțați marți seară, în cadrul unei Gale de excepție la Ateneul Român.

Județul Suceava a avut numai puțin de șapte nominalizări anul acesta. Festivalul de Artă Medievală Ștefan cel Mare a fost nominalizat la destinația anului, categoria Atracții Culturale Educative, în vreme ce la orașe care ne inspiră a apărut Suceava, orașul Cetății de Scaun. Pentru categoria Stațiuni Turistice am intrat în competiție cu Gura Humorului, iar la Tărâmuri cu Tradiție și Istorie am avut două finaliste, Câmpulung Moldovenesc și Ținutul Mănăstirilor din Bucovina. Pentru regiuni eco-turistice am fost finaliști cu Țara Dornelor sat de poveste fiind categoria la care au concurat Comuna Ciocănești.

Sutele de mii de voturi ale publicului pe platforma destinațiaanului.ro, un jur format din peste 200 de experți, dar și un amplu studiu sociologic, au stabilit clasamentul acestui an în cele 12 categorie ale competiției. Cele mai disputate secțiuni care au suscitat o mobilizare extraordinară a românilor au fost câștigate de Municipiul Sibiu, care a primit trofeul ”Orașe care ne inspiră”, de localitatea brașoveană Bran, situată pe primul loc la categoria ”Stațiuni Turistice” și de satul sibian Biertan, cu cele mai multe voturi la categoria ”Sate de Poveste”. Ținutul Mănăstirilor din Bucovina a luat locul 2 la categoria ”Tărâmuri cu istorie și tradiție”. Tot pe locul 2 s-a clasat Țara Dornelor la ”Regiuni Eco-turistice”, în vreme ce localitatea Ciocănești s-a clasat pe poziția a 3-a la ”Sat de Poveste”.

”Revenim acasă cu bucurie și recunoștință pentru locul 2 obținut de Țara Dornelor pentru al doilea an consecutiv la categoria Regiuni Eco-turistice. Premiul a fost decernat aseară în cadrul Galei Destinația Anului, cea mai importantă competiție pentru destinații turistice din România. Felicităm de asemenea Comuna Ciocănești, care, aflată pentru prima dată în competiție, a obținut locul 3 la categoria Sate de Poveste și Ținutul Mănăstirilor din Bucovina, marele câștigător al competiției de anul trecut, care a obținut locul 2 la categoria Tărâmuri cu tradiție și istorie”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook Țara Dornelor. Premiul special pentru județul cu cele mai multe destinații câștigătoare a fost obținut de județul Brașov, urmat de județele Sibiu, Harghita, Suceava și Hunedoara.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close