Au început lucrările de renovare energetică, la Spitalul Clinic Județean Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru renovarea energetică a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Constructorul a început să monteze schela pentru muncitori în zona Unității de Primire a Urgențelor. Valoarea proiectului este de peste 65 de milioane de lei. Termenul de finalizare prevăzut în contract este martie 2025. După execuția lucrărilor, facturile spitalului la curent electric și la încălzire vor scădea semnificativ.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare energetică a Spitalului Clinic Județean Suceava.

Constructorul care execută lucrările în valoare de peste 65 de milioane de lei a început să monteze schela pentru muncitori. Potrivit unui comunicat de presă transmis de managerul spitalului, Alexandru Calancea, proiectul prevede reabilitarea termică si anveloparea clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, reabilitarea și modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri, montarea unor sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, montarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu. Potrivit managerului Calancea, investiția va îmbunătăți semnificativ confortul termic al pacienților și angajaților Spitalului Clinic Județean Suceava. Totodată vor scădea facturile pentru curentul electric și pentru încălzire.

Conducerea spitalului a dat asigurări că pacienții și personalul medical nu vor fi afectați în perioada execuției lucrărilor.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close