Amedeia Vițega, alături de Lucian Harșovschi

Amedeia Vițega sau Ami, cum îi spun cei care o cunosc, este voluntar la două asociații umanitare. Ea a transmis că susține candidatura lui Lucian Harșovschi la funcția de primar al municipiului Suceava. Amedeia se numără printre inițiatorii campaniei DAR – Dăruiește, Ajută, Respectă, al cărei scop este sensibilizarea populației pentru a lupta împotriva violenței domestice. Din 2017, este membră a Partidului Național Liberal Suceava, iar din 2022, consilier județean, parte a echipei de la Consiliul Județean Suceava.

„Amedeia Vițega este om de teatru, este iubitoare de animale, lupt pentru egalitatea de gen, pentru demnitatea umană și pentru stoparea violenței domestice. Fericirea este când fac bine, când schimb viața unui om sau de genul a unui animal care este abandonat pe stradă. De asta salvăm animalele de pe stradă, le tratăm, încercăm să le dăm spre adopții și de multe ori reușim. Am lucrat 25 de ani în televiziune și am văzut cum s-a dezvoltat Suceava în administrația liberală. Suceava are nevoie de un suflu tânăr iar din punctul meu de vedere
Lucian Harșovschi este acel om.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close