Giulia Chiriac, premiată la concursul internațional de public speaking din Londra

Cu o săptămână în urmă, la Royal Institution din Londra, Giulia Chiriac, elevă la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a impresionat juriul finalei celui mai prestigios concurs internațional de discurs public în limba engleză, datorită abilităților sale oratorice remarcabile și astfel a obținut premiul II.

Pentru prestația Giuliei Chiriac, reprezentanta României și elevă a Colegiului Național Petru Rareș din Suceava, a fost recompensată cu premiul al doilea, un rezultat excepțional, care o lansează pe lista celor mai talentați tineri oratori din lume. Semifinala de la Londra a reunit 36 de elevi, dintre care 6 s-au calificat în finală.

Aceștia au reprezentat țări precum Noua Zeelandă, Franța, Danemarca, Hong Kong, Anglia, Țara Galilor și România. Giulia ne vorbește despre emoțiile simțite în privința participării la un concurs cu o asemenea anvergură. Giulia a crescut în Anglia de la o vârstă fragedă, iar acum 5 ani familia ei a fost nevoită să se întoarcă în România, un pas care a pus-o în față. Giulia a fost nevoită să se întoarcă în fața unei tranziții dificile. Discursul ei s-a concentrat pe această schimbare majoră, marcată de întrebări, nesiguranță și necunoscut, dar pe care a reușit să o depășească cu succes. Astfel, inspirația pentru discursul din marea finală, care trebuia să se încadreze în tema
There is nothing either good or bad, but thinking makes it so, a fost chiar propria ei poveste de viață. Giulia susține că i-a fost de mare ajutor faptul că li s-a dat timp concurenților să se cunoască între ei, înainte de a deveni rivali. Cu competitivitatea a avut și notă de prietenie, în ciuda numărului de semifinaliști.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Dalia Ionesi

    Dalia-Ștefania Ionesi a avut primul contact cu lumea televiziunii în anul 2018 prin participarea la o emisiune difuzată pe un post național. În anul 2023 a absolvit Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării în cadrul Universității "Ștefan cel Mare" Suceava, iar în același an a început studiile masterale în Comunicare, Media și Industrii Creative la aceeași universitate. După 5 ani a revenit în televiziune, ca de redactor la Intermedia, datorită responsabilității, spiritului de competitivitate și aspirațiilor de a contribui la un peisaj media divers.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close