Începe schimbarea la față a centrului Sucevei

Blocurile din zona centrală a municipiului Suceava, care fac parte din Asociația de proprietari nr.3. vor fi renovate și izolate termic printr-un proiecte extrem de complex implementat de Primăria Suceava. Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că a fost semnat contractul cu constructorul. Proiectul prevede zero costuri pentru proprietarii apartamentelor. În prezent, unele dintre fațadele acestor imobile sunt într-o stare avansată de degradare și au devenit un adevărat pericol pentru trecători.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat că a fost semnat contractul pentru renovarea energetică a blocurilor care fac parte din Asociația de proprietari nr. 3 din zona centrală a municipiului Suceava. Valoarea totală a proiectului este de peste 10 milioane de lei fără TVA.

Lucian Harsovschi- viceprimar municipiul Suceava
„Astăzi am semnat la ora 8 dimineață contractul pentru renovarea energetică a clădirilor rezidențiale multifamiliale din zona centrală.
Știți și dumneavoastră, vorbim de Asociația de proprietari nr. 3. Suntem împărțiți în două loturi cu licitația pentru reabilitarea blocurilor din centrul municipiului Suceava. Prima licitație a fost finalizată și avem un câștigător. Câștigătorul este SC Test Prima. fost astăzi conducerea acestei societăți și am semnat acest contract. Termen de implementare 12 luni înseamnă blocul 4 hotel, blocul 1A de pe Dimitrie Onciu, blocul 1B de pe strada Nicolae Bălcescu numărul 6, blocul 1C de pe strada Nicolae Bălcescu numărul 8.”

În blocurile care vor fi reabilitate energetic sunt aproximativ 70 de apartamente. Costurile lucrărilor sunt zero pentru proprietari.

Lucian Harsovschi- viceprimar municipiul Suceava
„78 de apartamente și peste 150 de locuitori vor beneficia de acest proiect. Înseamnă izolarea exterioară a acestor clădiri, schimbarea geamurilor și, bineînțeles, lucrări la acoperiș și la subsol. Plus, ceea ce ne interesează și pe noi, pentru că vorbim de centrul municipiului Suceava, schimbarea fațadei acestui centru. Repet, primul contract a fost semnat astăzi. În momentul de față suntem în licitație cu al doilea lot pentru asociația centru, blocul 6, scările ABC, blocul 2A și blocul 2B de pe Vasile Alecsandri numărul 6, respectiv numărul 4. A fost o licitație aici care a fost neconformă. S-au prezentat anumiți ofertanți care n-au putut să răspundă întrebărilor de clarificare. Acum suntem în analiză că au rămas două societăți comerciale, SC Casa Grup și COM Transport, pentru aceste lucrări. Spunem noi că în maxim 15, spunem 20 de zile, vom avea un câștigător și vom putea semna contractul, în așa fel încât tot ce înseamnă în jurul Casei de Cultură, acolo, în acel careu al pieței 22 Decembrie, să fie reabilitat cu costuri zero pentru locuitorii din zonă.”

În prezent, unele dintre fațadele blocurilor incluse în programul de reabilitare sunt într-o stare avansată de degradare și au devenit un adevărat pericol pentru trecători.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close