Pui de acvilă filmați în premieră în pădurile din Suceava

O pereche de acvile de munte, Lucina și Căliman, au adus pe lume doi pui frumoși într-o pădure din Suceava. Momentul a fost monitorizat în permanență de o cameră instalată de echipa Wild Bucovina, iar imaginile impresionante au fost distribuite pe pagina de Facebook a asociației.

Primul ou a eclozat în urmă cu o săptămână, iar al doilea la trei zile distanță. După ce au ieșit din nou, puii au început lupta pentru supraviețuire.

Din păcate, viața puiului mai mic s-a sfârșit rapid, după ce a fost rănit de fratele său mai mare, manifestând un comportament de cainism specific acestei specii. În urma acestui incident, Lucina a decis să ofere puiul rănit ca hrană celuilalt pui. Căliman, masculul perechii, a adus prima pradă la cuib, o năpârcă, urmată de o viperă și un șarpe de alun pentru a-și hrăni familia. Asociația Wild Bucovina, o organizație neguvernamentală, non-profit, apolitică și independentă, dedicată protecției mediului, a făcut posibil această monitorizare și filmare, prin urmare, aducând în atenția publicului frumusețea și fragilitatea vieții sălbatice.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close