Monica Adăscăliței, fost manager al SJU Botoșani, plasată sub control judiciar pentru 60 de zile

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență “Mavromati” Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Curții de Apel Suceava, care au admis contestația împotriva prelungirii arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul Suceava la 14 mai. Monica Adăscăliței este cercetată pentru multiple fapte de corupție, între care și luare de mită.

Fosta șefă a Spitalului Județean Botoșani este acuzată de trei infracțiuni de luare de mită, una de trafic de influență și una de abuz în serviciu, în urma cărora ar fi obținut beneficii necuvenite. Conform procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, în lunile octombrie și decembrie 2023, Adăscăliței ar fi primit, direct sau prin intermediari, sume între 5.000 și 10.000 de lei de la trei persoane, inclusiv doi subalterni.

Aceste sume ar fi fost primite pentru aprobarea angajării unui medic cu competențe limitate, transferul unei persoane de la o unitate medicală din Săveni la Spitalul Județean Mavromati și exercitarea influenței asupra subordonaților pentru încheierea unui contract de prestări servicii medicale. Influența exercitată de Monica Adăscăliței s-ar fi dovedită a fi reală, persoana în cauză, începându-și activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, pe baza unui contract de prestări servicii încheiat pe o perioadă determinată.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close