Cinematograful “Moldova” din Câmpulung Moldovenesc va fi reabilitat

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a anunțat câștigarea dreptului municipalității asupra celor două cinematografe istorice ale orașului, “Moldova” și “Luceafărul”, după o lungă bătălie juridică, care a durat nu mai puțin de 8 ani, cu Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor. Primul pas în revitalizarea acestor simboluri culturale este reabilitarea și modernizarea cinematografului “Moldova” cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Proiectul de renovare va transforma acest spațiu într-un centru cultural modern, păstrându-i totodată farmecul istoric. Primarul Negură a împărtășit și câteva imagini cu designul propus pentru cinematograful Moldova, promițând un spațiu elegant și funcțional pentru diverse activități culturale.

Această inițiativă nu doar că va restaura două clădiri importante din patrimoniul local, dar va oferi și locuitorilor un loc modern pentru vizionarea filmelor și alte evenimente culturale, contribuind astfel la îmbogățirea vieții culturale a orașului Câmpului Moldovenesc. Cinema Luceafărul a funcționat la etajul fostului Palat Comunal și al fostei primării și inițial s-a numit Maxim Gorki. Cinema Moldova s-a numit inițial 23 August. În anii 1962-1963, Cinema Moldova a luat locul întâi pe țară în întrecerea socialistă sub conducerea directorului Vasile Tanu și a lui Aurel Rotaru.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close