Echipa din Câmpulung Moldovenesc a câștigat Campionatul European al Tinerilor Silvicultori

Trofeul Campionatului European al Tinerilor Silvicultori, ediția 2024, este al României! Echipa de fete a Colegiului Silvic din Câmpulung Moldovenesc s-a dovedit a fi cea mai bună dintre cele 22 de echipe participante și a obținut două locuri I: Campioane Europene la total – traseu forestier + mânuirea motofierăstraielor – și locul I la proba de traseu forestier. Echipa de băieți a Liceului Silvic Transilvania din Năsăud a completat succesul românesc și a cucerit locul I la traseul forestier, locul III la general și locul I la individual motoferăstraie – proba de cepuire.

În perioada 20-24 mai 2024, la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava s-a desfășurat Campionatul European al Tinerilor Silvicultori,
o competiție de prestigiu, unde cei mai buni elevi din Europa și-au demonstrat aptitudinile silvice. Colegiul Silvic Bucovina, din Câmpulung Moldovenesc, a fost gazda a competiției.

La această ediție, prima din România, s-a înregistrat cea mai numeroasă participare din istoria campionatului, 22 de echipaje. Echipa de fete a colegiului Silvic Bucovina a obținut trofeul campionatului. Este pentru prima dată în istoria campionatului când o echipă de fete este prezentă pe podium. ”Titlul de campioni european este darul nostru pentru cea mai frumoasă comunitate.

Sunt foarte fericită că am reușit din nou să ridicăm steagul României prin performanță, muncă, efort imens. Suntem toți bucuroși că această competiție a fost declarată ca fiind cea mai bine organizată din istoria campionatului. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături și spun din nou că am cea mai bună echipă de dascăli pe care o școală o poate avea. Am demonstrat din nou că se poate. Valoarea unei școli este dată de rezultatele ei în primul rând și de data aceasta am reușit în ce ne-am propus. Să fi cel mai bun din întreaga Europa nu-i puțin”, a declarat Alina Cuciurean, directorul colegiului Silvic din Câmpulul Moldovenesc. ”Fericitări speciale fetelor Diana Boca, Petronela Lesenciuc, Ioana Florentina, Ioana Florentina Scheuleac, Ana Gabriela Cîrstinariu, Iuliana Moisa, sunteți cele mai bune eleve. A fost un drum lung, dar ați reușit și sunt extrem de mândru de voi”, a transmis și Michaiel Piticar, coordonator al echipei României.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close