Crosul Sucevei – Ediția a IX-a: un succes cu 1000 de participanți

Peste 1000 de participanți s-au adunat la Suceava duminică, pe 26 mai, pentru a lua parte la cea de-a IX-a ediție a Crosului Sucevei, un eveniment sportiv din ce în ce mai popular organizat de Asociația Club Sportiv Academia de Sport, cu sprijinul Primăriei Suceava și a Consiliului Local. Vremea favorabilă a contribuit la succesul evenimentului, cu participanți pe zece categorii de vârstă.

Elena Vizitiu- organizator
„Avem peste o mie de persoane, nu le-am numărat, dar sunt peste o mie, cu siguranță, numai o școală, de la o școală am avut 67 de copii.
Acest concurs îmi doresc ca cetățenii municipiului Suceava să vină, să-l petreacă într-un mod plăcut, să vadă o competiție, cum se organizează, cum se desfășoară, ce înseamnă efortul fizic până la urmă și poate să renunțe la calculator, la stat în fața tabletelor și la un mod plăcut psihic, aș spune.”

Punctul de plecare/sosire a fost în Piața 22 Decembrie sub atenta semnalizare și supraveghere a arbitrilor.

Adelina Scheuleac- arbitru
“Anul acesta, spre surprinderea noastră și spre bucuria noastră, sunt mult mai mulți copii. Și de la an la an tot se înmulțesc și asta ne bucură foarte mult. Asta înseamnă că părinții îi trimit așa spre sport și ne bucurăm și de vremea frumoasă de afară.”

Daniela Costian, medaliată olimpică la Barcelona 1992, a fost invitata specială a acestei ediții. Din joacă se poate naște și performanță?

Daniela Costian- medaliata olimpica
“Din joacă, da, se poate naște performanță. Dintr-o joacă, eu, de exemplu, dintr-o joacă am devenit aruncătoare. Da, da, sigur că se poate. Sigur că se poate. Din sărituri, din alergări. Te vede un antrenor, te selectează și de acolo nu se știe niciodată.”

Crossul Sucevei a demonstrat din nou faptul că sportul nu are vârstă. Cei doi veterani ai acestei competiții nu au lipsit nici anul acesta.
Ei au 85, respectiv 86 de ani și au trecut linia de finish după ce au participat la cursa de 2000 de metri. Crossul Sucevei a fost organizat pe 10 categorii de vârstă. Primii 700 de înscriși au primit tricouri personalizate, toți copiii au primit diplome de participare,
iar la final, locurile 1, 2 și 3 au primit medalii, cupe, diplome, rucsacuri și agende personalizate.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close