Mini-jocurile Olimpice Suceava-Paris 2024

Peste 150 de copii au participat, sâmbătă, 1 iunie, la Mini-jocurile Olimpice Suceava-Paris 2024. Evenimentul s-a desfășurat în zona de agrement de pe malul râului Suceava și a fost organizat de Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Suceava şi Academia Olimpică Română – filiala Suceava.

Sâmbătă de Ziua Internaţională a Copilului, Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul cu Program Sportiv Suceava și Academia Olimpică Română filiala Suceava, a organizat în zona de agrement de pe malul râului Suceava, competiția sportivă intitulată Mini-jocurile Olimpice Suceava-Paris 2024. Evenimentul a cuprins un concurs de cross și competiții de handbal, volei și fotbal, în care au fost implicați peste 150 de copii și 20 de profesori și voluntari.

Toți participanții au primit medalii și diplome, iar ocupanții podiumului au fost recompensați cu medalii și cupe realizate din carton reciclat și cărți. Evenimentul face parte din seria de activități demarate de Alianța Franceză din Suceava în contextul împlinirii a 100 de ani de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Mariana Șovea- directoarea Alianței Franceze din Suceava
„Este un eveniment deosebit, Mini Jocul Olimpic Suceava Paris 2024, pe care Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Liceul Sportiv Suceava și Comitetul Olimpic Sportiv, în colaborare de asemenea cu AMBRO, îl dedică aniversarea 100 de ani de la Jocurile Olimpice de la Paris. Anul acesta Alianța Franceză organizează mai multe evenimente sportive în acest context. Am avut deja o expoziție, „Les Elles des Jeux”, pe care am organizat-o tot așa în colaborare cu Liceul Sportiv din Suceava. Și o competiție de înot, Cupa Alianței Franceze la înot, organizată în colaborare cu Universitatea Ștefan cel Mai din Suceava. Deci anul acesta pentru Alianța Franceză este un an al sportului și ne bucurăm să fim aici împreună cu atâția copii și atâția profesori, să ne bucurăm de Ziua Copilului, făcând sport și în același timp promovând valorile pe care le promovează Alianța Franceză, adică prietenia, comunicarea, parteneriatele, să spunem, între școli și instituții.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Daniel Vatamanu

    Din 2007, Daniel Vatamanu s-a alăturat echipei Antena 1 Suceava și a devenit “furnizorul” a tot ceea ce înseamnă sport la Intermedia: de la Știrile din Sport la emisiunea săptămânală Fair-Play unde disecă evenimentele sportive ale săptămânii sau ne poartă prin amintirile scuturate de praf ale sportului de altădată, digitalizat de pe casetele vechi pe care le-am arhivat de-a lungul anilor. Este membru fondator al Brigăzii Dakay, din galeria echipei de fotbal Cetatea Suceava, a cărei pagină de internet a administrat-o. Este fondator gazetasv.ro și a fost redactor la publicația SportExpres. Dani este absolvent de Științe Economice și Administrație Publică la USV. Este creierul din spatele celebrului concurs ”Cupa Cartierelor”, care a avut prima ediție în 2012 și a reunit sute de pasionați ai fotbalului din spatele blocului. La ediția din 2018 a Galei Filmului Românesc a obținut marele premiul pentru scurtmetrajul ”Footbal in Heaven”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close