A început demolarea autobazei TASA pentru a construi noua autobază metropolitană

A început construcția noii autobaze pentru transportul public metropolitan în comun, cu demolarea construcțiilor aflate pe terenul fostei baze TASA din Suceava, strada Traian Vuia. Investiția face parte dintr-un proiect care totalizează 65 de milioane de euro și cuprinde inclusiv componenta de remodelare urbană, cu introducerea sensurilor unice. Primele 50 de autobuze electrice pentru Zona Metropolitană au ajuns deja în țară, deși primele erau așteptate abia în luna august.

Lucian Harșovschi- candidat PML la primăria municipiului Suceava
„Municipiul Suceava, împreună cu localitățile Salcea, Adâncata, Mitoc, Pătrăuți, Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, va introduce transportul metropolitan. Și de aceea suntem astăzi aici, pentru că s-a demarat construcția noi autobaze pentru transport metropolitan. În paralel, suntem în proceduri de achiziție pentru a aduce energia electrică suplementară aici, de 4,2 MW, un contract estimat undeva la 986.000 de euro. Așadar, prima etapă a transportului metropolitan a intrat în linie dreaptă.”

Cele 50 de autobuze pentru prima etapă a transportului metropolitan sunt deja în țară. Mijloacele de transport au fost aduse în baza unui proiect în valoare de 23 de milioane de euro.

Lucian Harșovschi- candidat PML la primăria municipiului Suceava
„Confort contractului trebuiau 33 până în 13 august, diferența până la 50 undeva în februarie la anul viitor. Uitați-vă că suntem avansați și toate autobuzele vor fi aici în luna august. Cele 50 de autobuze vin și cu 50 de stații de încărcare care vor fi amplasate aici. Și bineînțeles, cu 8 stații rapide pentru partenerii noștri din jurul Sucevei.”

Proiectul pentru transportul public metropolitan va avea și o a doua parte, în valoare de peste 15 milioane de euro. Aceasta cuprinde alte 15 autobuze de capacitate mică, montarea de stații de autobuz în localitățile cuprinse, un dispecerat și 15 stații de încărcare pentru autovehiculele electrice pentru municipiul Suceava și alte 13 pentru celelalte localități. În total, proiectul valorează 65 de milioane de euro.

Lucian Harșovschi- candidat PML la primăria municipiului Suceava
„În cadrul acestei sume de 65 de milioane de euro, intră și proiectul de modelare urbană de 24 de milioane de euro, aproximativ, în așa fel încât, în municipiul Suceava, să introducem sensuri unice, bandă de transport dedicată transportului public și, bineînțeles, sistematizarea rutieră inteligentă.”

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Cătălina Biholar

    Cătălina Biholar a început activitatea în presa TV în anul 2007, ca reporter, redactor de televiziune și corespondent pentru stații naționale. Este absolventa primei promoții de Comunicare și Relații Publice la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava, licențiată la SNSPA București, și a urmat cursurile masterului de Politici Publice și Integrare Europeană la SNSPA București. În anul 2012 a finalizat programul „Bursele JTI pentru jurnalişti” al Fundaţiei ”Euromonitor pentru excelență”, cu un stagiu de pregătire la RFI Bruxelles. A coordonat campanii locale și naționale de comunicare publică și responsabilitate socială. Este editor coordonator programe TV, iar în această calitate promovează etica și deontologia profesională a jurnalistului în toate programele realizate la Intermedia, cu accent pe rolurile presei de educare, informare și, abia în al treilea rând, de divertisment.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close