S-a dat startul Campaniei Sănătății Orale

S-a dat startul Caravanei Sănătății Orale organizată de Facultatea de Medicină a Universității „Ștefan cel Mare” în parteneriat cu experți ai Colegiului Medicilor Stomatologi și cu Primăria Suceava. Timp de o lună, studenții și medicii vor organiza evenimente educative în aer liber pentru a veni în sprijinul sucevenilor de toate vârstele care vor să afle cum se efectuează un periaj dentar corect și cum pot fi combătute sau depistate paradontoza, cariile și cancerul oral. Prima oprire a Caravanei a fost în cartierul Obcini.

Însoțiți de cadre didactice de la Universitatea ”Ștefan cel Mare”, precum și de medici ai Colegiului Medicilor Stomatologi, numeroși studenți de la Facultatea de Medicină și Științe Biologice au montat un cort de mari dimensiuni pe strada Bistriței din cartierul Obcini și s-au pregătit să-i învețe pe doritori cum să își igienizeze corect dantura.

Denisa Făgăraș- vicepreședinte Asociația studenților mediciniști și biologi
„Pentru copii micuți este mult mai ușor să se spele undeva sub 8 ani. Ar trebui să se spele cu mișcări circulare pe dinți, este mult mai ușor pentru ei. Metode circulare pe toată arcada, iar pe suprafața unde mestecăm, a măselelor, cu mișcări de du-te-vino, pe dinții din față ar trebui să facem mișcări de scoatere din interior spre exterior. Și în față cu metode tot așa de rotire. Pentru persoanele mai în vârstă trebuie să schimbăm puțin tehnica. Plasăm periuța la nivelul gingiei la un unghi de 45 de grade, facem ușor mișcări de vibrație pentru un masaj gingival, apoi scoatem direct perii periuței pentru a îndepărta resturile alimentare aflate între dinți. Același principiu pe suprafața unde mestecăm, mișcări de du-te-vino, și pe dinții din față la fel mișcări de scoatere. Bineînțeles ar fi indicat și aici să facem o ușoară mișcare de vibrație pentru masajul gingival.”

Acesta este primul eveniment organizat în cadrul Caravanei Sănătății Orale de către reprezentanții Facultății de Medicină, din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare”, în colaborare cu experții Colegiului Medicilor Stomatologi și cu Primăria Municipiului Suceava. Caravana are loc în perioada 6-27 iunie în municipiul Suceava.

Dr. Ionuț Nichitoi- Colegiul Medicilor Stomatologi
„Cei care vor trece pe la această caravană vor învăța în primul rând tehnicile corecte de periaj și tot ce se leagă de aceste tehnici
și în paralel vor afla informații despre boala carioasă, boala parodontală, cancerul oral, care sunt niște probleme astringente și trebuie urmărite și pacienții să știe cu ce ne confruntăm zi de zi în cabinetele stomatologice.”

Conf. Univ. Dr. Alexandru Nemțoi- medic specialist Chirurgie Orală și Maxilo Facială
“Evenimentul se desfășoară începând cu astăzi, 6 iunie, și ne aflăm în carterul Obcini. Va fi în fiecare joi, în perioada prânzului, în intervalul 12:00-15:00. Săptămâna viitoare, pe data de 13, vom fi pe esplanada Casei de Cultură. Pe 20 vom fi pe Bulevardul George Enescu, în stația Curcubeu și pe 27 vom fi în fața Corpului A din campusul Universității. Iar acest eveniment este organizat de Facultatea de Medicină din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare”, împreună cu Colegiul Medicilor Stomatologi din Suceava, Primăria Sucevei care ne-a oferit această disponibilitate să putem amplasa aceste caravane și, nu în ultimul rând, firme care ne-au susținut cu produse de igienă orală, așa că toți cei care vor trece pe la caravana noastră, pe lângă tehnicile de periaj, vor primi și cadouri în produse de igienă orală care le vor putea utiliza.”

Persoanele care vizitează corturile Caravanei Sănătății Orale pot afla și oferta educațională pentru anul Universitar 2024-2025 a Facultății de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare”.

Authors

  • Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

    View all posts
  • Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

    View all posts

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close