AJOFM Suceava, sprijin pentru absolvenții promoției 2024

Absolvenții promoției 2024 au la dispoziție o serie de oportunități de integrare profesională oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava. Indiferent de rezultatul examenului de Bacalaureat, tinerii pot beneficia de prime de inserție sau indemnizații de șomaj, alături de alte servicii de sprijin.

În perioada 8 iunie 6 august 2024, absolvenții se pot înregistra la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava
sau la oricare dintre punctele de lucru din Fălticeni, Gura Humorului Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Doina Anca Capverde- purtător de cuvânt AJOFM Suceava
„Dacă absolvenții se înregistrează în termen de 60 de zile de la data absolvirii, adică între 10 iunie și 6 august, indiferent de rezultatul examenului de bacalaureat, pot beneficia de întreg pachetul de inserție destinată absolvenților. Și anume: prima de inserție de 1.980 de lei pentru angajarea cu un contract de muncă de cel puțin un an în termenul de 60 de zile de la data absolvirii. Să fie angajarea.
Indemnizația de șomaj. A doua măsură de suport pentru cei care n-au reușit să găsească un loc de muncă în termen de 60 de zile. Indemnizația de șomaj are cuantumul de 330 de lei lunar. În continuare, celelalte servicii din pachetul de sprijin pentru inserție se acordă indiferent de data în care ei se adresează la noi, și anume, beneficiază de informare și orientare profesională, de mediere pe locurile vacante, de cursuri de calificare gratuite, de ucenicire la locuri de muncă, prime de mobilitate, prime de chirie pentru cei care se angajează la o distanță mai mare de domiciliu, adică la o distanță mai mare de 50 de kilometri.”

Pentru înscrierea în evidența AJOFM Suceava, tineri au nevoie doar de cartea de identitate și adeverința de absolvire de la școală. Contactul cu agenția se poate face telefonic la 0230 523 279, tasta 1, la sediul din Suceava, de pe strada a Tudor Vladimirescu, fără număr, la sediile punctelor de lucru din județ, sau online, pe paginile de Facebook și Instagram ale AJOFM Suceava.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close