Aproape 1000 de vizitatori, în 6 zile, la Muzeul Holocaustului din Siret

Muzeul Holocaustului din Siret, inaugurat pe 23 mai 2024, a înregistrat un număr impresionant, de aproape 1000 de vizitatori, în doar șase zile. Dedicat memoriei Holocaustului și istoriei locale, acest muzeu a devenit rapid un punct de interes major pentru comunitatea locală și vizitatorii din alte regiuni. Cu facilități moderne și o tematică profundă, muzeul oferă o experiență educațională și emoționantă, subliniind angajamentul comunității de a păstra vie memoria trecutului și de a educa noile generații.

În prezent, muzeul operează cu un singur angajat, un muzeograf, iar un post de gestionar custode este scos la concurs, organigrama actuală prevăzând două posturi la Siret. Vizitatorii sunt primiți de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00, cu ultima intrare la ora 17:30.

Muzeul din Siret, una dintre cele mai vechi instituții de acest fel din țară, a fost înființat în 1870 de căpitanul Joseph von Gutter, primar al orașului, pasionat de istoria locurilor. Deschis în 1985, muzeul a trecut printr-un amplu proces de restaurare în 2022, prin proiectul Creșterea calității vieții în orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne”, un parteneriat pe axa 13.1 la ADR Nord-Est, între primăria Siret și Consiliul Județean Suceava. Investiția destinată Muzeului de Istorie Siret a fost de aproximativ 5 milioane de lei. Noua expoziție permanentă a muzeului oferă o prezentare de excepție, incluzând descoperiri arheologice din zona Siretului, piese medievale unice, detalii despre dezvoltarea socio-economică a localității din perioada modernă, un interior orășenesc de la sfârșitul secolului XXI și o secțiune dedicată Holocaustului din Bucovina. Memorialul exterior, realizat cu sprijinul Yad Vashem .The World Holocaust Remembrance Center, The Central Database of Shoah Victims’ Names și al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, și cuprinde numele a 51.089 de victime ale Transnistriei.

În primele trei zile, după deschiderea oficială, vineri, sâmbătă și duminică, muzeul a fost vizitat de 503 persoane, confirmând de la început interesul larg pentru această nouă și importantă instituție culturală și educațională din Siret.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Adriana Dascălu Bulină

    Adriana Dascălu-Bulină: realizatoare a emisiunilor ”Prima oră” (în direct, în fiecare dimineață, de la 07:00 la 08:00) și ”Acasă în Diaspora” (difuzată marțea, de la ora 20:00), are o experienţă în mass-media (radio, tv, ziar) din anul 1994. A strâns multe premii și nominalizări pentru jurnalism și implicare socială, dar crede că una dintre cele mai mari realizări ale ei este este campania ”Oprește cancerul de col uterin!”, pe care, ca fostă bolnavă, a inițiat-o în anul 2014. Pentru că, nu-i așa?, informarea și prevenția merg mână în mână pentru un stil de viață sănătos și frumos! Colegii spun despre Adriana că este o colegă foarte săritoare, care niciodată nu te lasă la greu. Experienţa acumulată îşi spune cuvântul, fiind echilibrată şi perfecţionistă. În timpul liber face sport, se relaxează cu familia și ascultă heavy metal. Este mama lui Luca, viitor mare fotbalist și este mare iubitoare de pisici și flori!

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close