Verificați valabilitatea actelor de identitate!

Actele de identitate pot fi eliberate în zilele de 8-9 iunie, chiar dacă este weekend. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în contextul alegerilor locale și europarlamentare angajații Direcției Municipale de Evidență a Persoanelor vor fi la serviciu sâmbătă între orele 8.00 – 16.00 și duminică, între orele 7.00 – 22.00. Atenție, nu vă puteți exprima votul decât în situa-ția în care actul de identitate este în termenul de valabilitate.

Sucevenii sunt îndemnați să verifice valabilitatea actelor de identitate, în baza cărora vor vota duminică 9 iunie, când vor avea loc alegerile locale și europarlamentare. În situația în care documentele sunt expirate, ei se pot adresa direcției municipale de evidența persoanelor. Angajații direcției vor fi la serviciu atât sâmbătă cât și duminică.

Ion Lungu- primarul municipiului Suceava
“Dragi suceveni, vreau să vă anunț că Primăria Municipiului Suceava se ocupă de organizarea alegerilor și cele locale și cele europarlamentare. Și în acest sens, sigur că, până afară atribuțiile noastre de a asigura secții de votare optime pentru a se desfășura procesul de votare, și cred că am făcut acest lucru, având în vedere faptul că acum, sigur, sunt 5 buletine de vot, trebuie mai multe cabine de vot, ne-am îngrijit de acest lucru. Iar la fel, un lucru destul de important este cel legat de a se elibera cărții de identitate.
Se poate vota și cu cartea de identitate provizorie. Și în acest sens, vreau să vă spun, să vă aduc la cunoștință, faptul că evidența populației care aparține Primăria Municipiului Suceava lucrează și sâmbătă și duminică. Sâmbătă program de la 8 la 16, iar duminică program de la 7 până la 22, când se închid urne. Deci, cei care vor avea probleme, să se adreseze la direcția evidenței a populației, care este deschisă, va avea personal suficient și va sta la dispoziție celor care au nevoie de documente, să se le primească pentru a putea vota.”

Fiecare alegător care va ajunge în secția de vot va primi 5 buletine. Unul pentru alegerea primarului, altul pentru alegerea Consiliului Local, alte două buletine pentru alegerea președintelui Consiliului Județean, respectiv a consilierilor județeni și încă un buletin pentru desemnarea reprezentanților României în Parlamentul European. Pentru a reduce timpii de așteptare în secții, organizatorii celor două scrutine au suplimentat numărul cabinelor de vot.

Authors

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

  • Oana Șlemco

    Oana Șlemco este absolventă a Facultății de Administrație Publică și a Facultății de Litere și Științe ale Comunicării, din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava. Lucrează în presă de aproape 20 de ani, unde activează ca redactor, comentator, realizator de emisiuni, însă cel mai mult îi place când se află pe teren, între oameni. Este convinsă că jurnalismul care apără binele comun nu a murit în ziua în care au apărut rețelele sociale online. Crede că rolul jurnalistului este să lupte pentru restabilirea realității și abordează teme cu miză comunitară. Valorile care îi ghidează activitatea profesională sunt transparența - care presupune să i se ofere publicului șansa să monitorizeze procesul de colectare, raportare, prezentare şi diseminare a informaţiilor - și responsabilitatea, care înseamnă asumarea consecințelor deciziilor și faptelor. În anul 2008, a primit premiul pentru publicistică al Fundaţiei Culturale a Bucovinei. În 2013, a câștigat o bursă „Euromonitor pentru excelență” și a făcut un stagiu de pregătire în redacție RFI de la Bruxelles. În 2016, a primit premiul pentru categoria jurnalism în cadrul campaniei „Oamenii Timpului”. În 2020, a primit premiul cel mare „Cu onestitate despre sărăcie”, acordat de Asociația „Renasis”.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close