Campanie de recrutare a rezerviștilor voluntari, până pe 28 iunie, la Centrul Militar Județean

Centrul Militar Județean Suceava anunță deschiderea înscrierilor pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar în Armata României. În județul Suceava, sunt disponibile 7 locuri. Procesul de recrutare este în plină desfășurare și se va încheia pe 28 iunie 2024. Detalii, în materialul următor:

Ministerul Apărării Naționale a demarat o nouă campanie de recrutare pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă. În această serie sunt disponibile 4.936 de funcții pentru ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați și gradați rezerviști voluntari în unități militare din toată țara.

În județul Suceava sunt disponibile șapte locuri pentru cei interesați să se alăture acestei inițiative. Înscrierile se realizează până pe 28 iunie 2024 la sediul Biroului Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Suceava, situat pe strada Alexandru Cel Bun, numărul 45D. Activitățile de recrutare, selecție, repartizare și instruire se vor desfășura după următorul calendar. Susținerea probelor de selecție 3 iunie-1 iulie 2024, efectuarea examinării medicale 10 iunie-16 iulie 2024, repartizarea candidaților 22-26 iulie 2024, instruirea candidaților fără pregătire militară 9-27 septembrie 2024.

Conform legii 115 pe 2021, rezerviștii voluntari beneficiază de mai multe avantaje, printre care posibilitatea de a continua cariera în viața civilă, remunerație de 30% din solda de funcție, plus solda gradului deținut în perioadele în care nu participă la instruire sau misiuni, indemnizație de instalare mărită, eliminarea obligației de a restitui cheltuielile de recrutare și selecție în caz de nesemnare,
nefinalizarea contractului, eliminarea limitărilor privind plecarea în străinătate, posibilitatea repartizării fără probe de selecție pentru rezerviștii proveniți din cadre militare active și soldați sau gradați profesioniști. Pentru informații suplimentare, sucevenii interesați sunt așteptați la sediul Biroului Informare-Recrutare al Centrului Militar Județean Suceava în zilele lucrătoare între orele 8 și 16 luni, miercuri, joi și vineri și 8-18 marți.

Detalii suplimentare se pot obține și la telefoanele afișate pe ecran ori pe site-urile meapn.ro, recrutare.ro. precum și pe pagina de Facebook al Centrului Militar Județean Suceava.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close