Garda Forestieră Suceava: peste 420 de solicitări pentru împăduriri

Garda Forestieră Suceava gestionează un program ambițios de împădurire pentru revitalizarea terenurilor degradate. Lansată pe 25 noiembrie 2022, campania a înregistrat până acum peste 420 de solicitări, acoperind aproape 2.500 ha de terenuri. Scopul este creșterea procentului de păduri din România, aflat sub media europeană de 38%. Apelul de finanțare rămâne deschis până la 23 ianuarie 2026.

Finanțarea acoperă elaborarea proiectelor de împădurire, împrejmuirea suprafețelor și lucrările necesare până la constituirea stării de masiv. Avantajele includ 456 de euro pe an pe hectar pentru sechestrarea carbonului timp de 20 de ani, 190 de euro pe an pe hectar pentru pierderile de venit agricol timp de 12 ani.

Cu un buget de 500 de milioane de euro, apelul de finanțare rămâne deschis până pe 23 ianuarie 2026. Din cele aproape 2500 de hectare solicitate, 1400 de hectare sunt eligibile pentru finanțare. Aproape 300 de hectare au fost deja împădurite, cu obiectivul de a adăuga încă 300 de hectare până la sfârșitul anului 2024. Această măsură constituie un real sprijin pentru investițiile în noi suprafețe ocupate de păduri, fiind solicitată deopotrivă de societatea civilă și de numeroase ONG-uri, a declarat Mihai Gășpărel, inspector șef al Gărzii Forestiere Suceava. Scopul principal al acestei investiții este să-i adăugăm încă 300 de hectare. Inițiativa este de a crește procentul de păduri din România, care în prezent este cu 10% sub media europeană de 38%, a subliniat acesta.

Autor

  • Televiziunea Intermedia

    Televiziunea INTERMEDIA intră zi de zi în casele sucevenilor, botoșănenilor și nemțenilor cu o grilă diversificată de informații și emisiuni pentru toate gusturile.

Add your comment

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Prin continuarea utilizării acestui site, ești de acord cu utilizarea fișierelor de tip cookie. mai multe informații

Politicile cookie de pe acest site permit utilizarea fișierelor de acest tip pentru a îmbunătăți experiența de navigare. Prin continuarea utilizării acestui site fără modificarea setărilor sau dai click pe ”Accept” sunteți de acord cu această prevedere. Vă puteți răzgândi și vă puteți modifica opțiunile privind aprobarea oricând, revenind la acest site.

Close