Categorie: Bunătăți culinare

Portokalopita – o prăjitură elenă cu aer de vacanță

Aromele mediteraneene sunt inconfundabile, iar deserturile sunt întotdeauna bine venite, spre alintul papilelor gustative. Proaspăt revenită dintr-o vacanță în Grecia, Adina Țibu nu a venit cu mâna goală, ci a adus o rețetă autentică, elenă. Portokalopita este prăjitura cu aer de vacanță, propusă pentru astăzi. Rămâneți aproape, urmează rubrica ”Gătește și zîmbește!”

Read More

Dulceață de trandafiri de Damasc

Dulceața de trandafiri este fină, delicată și, cu siguranță, cea mai parfumată dintre dulcețuri. Un simbol al rafinamentului în epoca interbelică, lingurița de dulceață de trandafiri alături de un pahar cu apă rece era răsfățul suprem pentru musafirii care călcau pragul caselor boierești. E vremea trandafirilor și urmează o rubrică parfumată: ”Gătește și zîmbește” dulceață …

Read More

Cremșnit: o rețetă delicioasă în cofetăria unui supermarket

Cremșnitul este desertul preferat de iubitorii cremei de vanilie, care în combinație cu frișca fac un dulce memorabil. Știi povestea? Cremșnit-ul a fost făcut celebru de Ištvan Kovačevič, un bucătar sârb. În 1953, Ištvan se angajează la Hotel Park din orașul Bled (o stațiune montană din Slovenia) și introduce în meniul restaurantului kremna rezina – …

Read More

JulfFit – desert arhaic reinterpretat, câștigător la FIA FoodFEST

JulfFit, o julfa reinterpretată, este produsul câștigător la FIA Food Fest: o manifestare științifică deschisă tuturor studenților din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, ajunsă la cea de-a IV-a ediție. Detalii despre rețetă și despre festivalul culinar inedit aflați de la Adina Țibu, în rubrica ”Gătește și zâmbește”.

Read More